top of page
Log Home ab.jpg

EGYEDI RÖNKHÁZAK KANADÁBÓL
Kanadai típusú rönkház

40-42 cm középátmérőtől akár 80 cm-es középátmérővel rendelkező kerek rönkökből készülő rönkház. Rönkök között természetes szigeteléssel, hab tömítéssel. Nyílászárók speciális tokozással készülnek a ház süllyedése miatt.

Oszlopvázas szerkezetű rönkház

Kerek vagy szögletes rönkökből készülő oszlopszerkezet, melyet könnyűszerkezetes falazat egészít ki. Könnyűszerkezetes falazat hőszigetelése az igényeknek megfelelően választható: ásványgyapot - kőzetgyapot - fújható cellulóz - fagyapot - gyapjú szigetelés. A könnyűszerkezetes falazat  kívül-belül különböző igényeknek megfelelően burkolható fával, kővel vagy vakolattal. 

Többszintes épület esetén kanadai vagy skandináv típusú rönkház felső szintje készülhet oszlopvázas szerkezettel is. Homlokzatok rönkökből való elkészítése függ a tervektől és az épület formájától, tető dőlésszögétől.

Log Post & Beam as.jpg
Rönkházaink hőszigetelése

Rönkök közötti hőszigetelésünk 100% természetes ásványgyapot

Kb. 10 cm vastagságú, 100%-os tisztaságú, magas minőségű szigetelőanyag kerül elhelyezésre a rönkök között, melyet két oldalon végigfutó P profilú habszalag szigetel teljesen vízzáróan. Ebben az esetben a házon belülről és a házon kívülről érkező mindennemű csapadék, pára, gőz kizárható, mely tökéletes víz és szélzáró szigetelést eredményez.

Oszlopvázas szerkezetű rönkházaink esetében az oszlopok közötti könnyűszerkezetes falazat alap rétegrendje a következő, kívülről befelé haladva:

Külső burkoló anyag - Páraáteresztő fólia - szigetelés vázszerkezetben - Párazáró fólia - belső burkolat. Ez természetesen teljesen személyre szabható, extra rétegekkel kiegészíthető, hőszigetelő típusa és vastagsága tetszés szerinti.

Burkolat kívül és belül is több féle lehet, kő, vakolat, színezés, különböző méretű és profilú fa burkolat, gipszkarton vagy gipszrost. Ugyanígy a szigetelés mérete és fajtája is választható: ásványgyapot, kőzetgyapot, fújható vagy táblásított cellulóz, gyapjú.

Egyedi nyílászárók

Nyílászáróink egyedileg készülnek az épülő rönkházhoz. A termékek Magyarországon készülnek. Rönkházak süllyedéséből adódóan nem csak a nyílászárók elkészítése, hanem annak megfelelő tokozása és beépítése is komoly szakértelmet igényel. 

Bármilyen egyedi méretet, formát, üvegtípust el tudunk készíteni a megrendelő igénye szerint.

 

Az általunk biztosított nyílászárók minden esetben kisszériás, egyedi felmérés alapján készülő prémium minőségű termékek.

bottom of page